söndag 23 maj 2010

Helgen i Helsinki

Jag kom hem från Helsingfors härromdagen efter en mycket trevlig helg. Jag och T, tillsammans med Matias, mötte K, som hade åkt en dag tidigare, på flygplatsen på fredag kvällen. Då körde vi hem till Ks mamma och gick och la oss nästan med detsamma.

På morgonen på lördagen så lekte och T med Matias. Hans mormor hade en jätte lång tågbana som Matias tyckte var jätte kul. Hon hade även köpt en större lastbil som han älskar (vi fick upp den hit helgen efter). När K och hennes mamma kom hem åkte jag in till Helsingfors för att träffa Sini, min rumskompis från Oxford. Vi hade inte snackat sedan sommaren 2008. Jag hade smsat henne när jag kom till Finland och sa att vi kunde kanske träffas nu när jag är här. Det var helt otroligt. Visst har jag fattat att jag faktiskt befann mig i Oxford i tre veckor, men att träffa henne gjorde det hela så mycket mer verkligt. Precis som när jag träffade Vickan från Malta.

Vi spenderade dagen med att utforska Helsingfors alla köpcentra och affärer, utan att handla något!! Efter ett tag tog vi en fika på ett café. Jätte dyrt blev det. Vi tog två té och två små ost- och skinpajer och det blev 30 euro. Man kunde ju fått en hel middag för de. Verkade som tét var superdyrt för pajerna kostade bara 8 euro:S Fick aldrig något kvitto heller. Men men så kan de gå. Vi kollade iaf vidare i affärerna och tog en glass från Ben and Jerrys lite senare. Hela dagen så regnade det så vi befann oss mest inne i affärerna, men jag fick se lite av Helsingfors.

När jag sen skulle med tåget så gick det 2 min innan vi kom dit, lite störigt, men det gjorde att jag stannade en timme till och vi gick på Macdonalds vilket var första gången sedan Malta. Kom just på att jag glömde ta en äppelpaj som jag alltid tog på Malta. Alla som kände mig där visste att man kunde göra mig glad och pigg med en äppelpaj:P Det funkar nog fortfarande, men de skall helst vara Macdonalds äppelpaj:P

Jag kom iaf hem senare på kvällen och T var jätte sugen på Pizza så vi åt det. Kan inte fatta att jag åt upp hela efter så mycket mat som jag redan ätit, men pizzan var god. Nu blev jag sugen på pizza igen, var ett tag sedan nu.. Får bli en imorgon.

På Söndagen åkte vi ut till ett kasino och åt morsdagsmiddag. De firar ju morsdag tidigare där än vad vig rö i Sverige. Det var ett mycket fint och dyrt ställe. Maten, tre rätters buffé, kostade 45 euro. Kanske inte så jätte dyrt, men ändå ganska. Det låg precis vid vattnet och vi fick ett helt underbart bord precis vid fönstret. Synd bara att vädret inte var så fint.

På kvällen när jag och K skulle ta flyget hem (T skulle till någon annan ort och komma hem två dagar senare) var Matias biljett kopplad till T som inte var med oss. Tur att vi åkte tidigare till flygplatsen än vi tänkt. Tillslut kunde de koppla om den till mig så vi kom med flyget.

Detta var min Helsingfors resa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar