måndag 26 april 2010

Blood and Chocolate



Jag har sett ännu en film som jag tänkte skriva om. Jag håller på att se på "Fool's Gold" nu så den kommer snart, men först ut är en varulvsfilm, Blood and Chocolate.
Ressigerad av: Katja von Garnier
Släppt den 25 januari 2007
Agnes Bruckner som Vivian
Hugh Dancy som Aiden
Olivier Martinez som Gabriel

Den handlar om en tjej, Viviane, som är en varulv eller skrpnadsskiftare (om man översätter direkt från engelskans shapeshifter. Hennes föräldrar dör och hon får flytta tillbaka till Rumänien där hennes släkt kommer ifrån. Det är varulvarnas "kung", Gabriel, som hämtar tillbaka henne. Han skall vart 7 år ta sig en ny fru och Vivian kommer från den rätta familjen för att bli nästa. Den nuvarande frun är Vivians moster. Självklart skall alla varulvs- och vampyrfilmer blanda in människor. Här så träffar Vivian en kille, Aiden, som känner till en hel del om varulvar, men han tror de mest är påhitt. Detta ställer dock till det speciellt när Vivian blir kär i denna människan. Där finns en hel del varulvar i Rumänien, Bukarest, och de har då Gabriel som sin ledare. Gabrils son, Rafe som han har tillsammans med Vivans moster Astrid, ser sig själv som gruppens näste ledare.

Varje månad så har varulvarna en jakt vid fullmåne. De tar en människa och skär honom eller henne i armen och ber denne att springa så fort den kan. Kommer den till andra sidan av floden som ligger en bit bort så får han eller hon leva, annars tar varulvarna honom eller henne. Aiden blir utsatt för denna jakt och är nära att dö när Vivan dyker upp. Aiden har en silverkniv på sig, varulvar dör av silver, men tror tyvärr att Vivian är någon annan då han inte känner igen henne i hennes vargform. Han skär henne i armen och ser hur hon förvandlas tillbaka till sin mänskliga form.

En spännande film där man får se en del nya saker angående varulvar. Här kommer mina betyg:
Jag ger den: 8/10, Det var en bra film, helt i min smak.
Komedi: 3/10, visst fanns där komedi, men de var ytterst lite.
Spänning: 8/10, man satt och väntade på vad som skulle hända hela tiden även om man kunde gissa vissa saker.
Romantik: 9/10, allt handlar väl om kärlek i världen.
Action: 9/10, de var många fighter och mycket som hände hela tiden.
Handling: 8/10, Jag gillade den. De var en bra story som man inte ser var dag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar